In de zomermaanden bruist het in en rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De DRU Cultuurfabriek presenteert dan een reeks aan zomeractiviteiten voor jong en oud.

De aftrap van het zomerprogramma is op zaterdag 16 juli met ‘Bier, Blues en BBQ’ waaraan de Blues Notes hun muzikale medewerking verlenen. Op zaterdag 27 augustus wordt de komische buitenfilm ‘Le Tout Nouveau Testament’ vertoond en na het grandioze succes van vorig jaar wordt de ‘Jamsessie rond het kampvuur’ weer georganiseerd. In de foyer van de DRU Cultuurfabriek is de zomerexpositie van fotograaf Paul Dekker gratis te bezichtigen. Nieuwe zomeractiviteiten zijn ‘Toer de IJsboer’, ‘Vinyl & Vintage’ en ‘Wijn & Spijs’. Ook voor kinderen is er van alles te beleven in en rondom de DRU Cultuurfabriek. Met als hoogtepunt de Woensdag Waterdagen (6+): uitdagende water-doe-dagen onder begeleiding van echte waterprofessoren uit het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

Daarnaast biedt de DRU Cultuurfabriek een aantal zomerarrangementen aan die op een datum naar keuze te reserveren zijn, waaronder de culinaire fiets- of wandeltocht en scootertochten door de Achterhoek. Het volledige zomerprogramma is te vinden op de website (www.drucultuurfabriek.nl).