Op woensdag 16 maart wandelden 185  kinderen uit groep 7 en 8  van basisscholen scholen OBS ’t Montferland ‘s-Heerenberg en De Meeander Varsseveld voor water georganiseerd door Rotary club Bergh. Vanaf de DRU Cultuurfabriek in Ulft werd zes kilometer gelopen met zes liter water in de rugzak op een zeer zonnige dag.  Zowel docenten, ouders als kinderen genoten van het wandelen, verbonden met het goede doel en het leerzame; een unieke combinatie bij deze jaarlijks terugkerende actie rondom wereld-water-dag 22 maart.

Antoinette van Helvoirt, heemraad van Waterschap Rijn en IJssel sprak een kort en zeer boeiend woordje tot de aanwezigen. Ze onderstreepte het belang van waterbewustzijn en dat het bij ons eigenlijk te vanzelfsprekend goed geregeld is op gebied van water en sanitaire voorzieningen. Antoinette sprak haar speciale waardering uit voor de kinderen die gingen lopen en een fantastisch geldbedrag bijeengebracht hadden. Met de sirene van de brandweerauto het startschot gegeven. Groep voor groep vulden de leerlingen hun flessen en gingen op pad. Landelijk liepen meer dan 34.000 kinderen mee. De opgehaalde sponsoring door de kinderen en Rotary Club Bergh bedroeg 6.000,= Euro. Een compliment voor alle leerlingen, de scholen en de sponsoren, ze deden het ruim beter dan het landelijk gemiddelde!!

Wilde Ganzen zal het ingezamelde bedrag aanvullen tot 150%. €9.000 euro gaat dus naar het waterproject in West-Uyoma Kenia om de watervoorziening daar zeker te stellen en scholen van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen te voorzien. Het project in Kenia is geïnitieerd door Rotary Ingelheim am Rhein en hun district in Duitsland. In Ingelheim liepen 270 kinderen en daar werd €10.000,= ingezameld voor dit mooie doel. Een mooie samenwerking met deze zusterclub.

Rotary International heeft water en sanitaire oplossingen als kernthema. Wandelen voor water werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd vanaf de DRU Cultuurfabriek door Rotary Club Bergh. In de afgelopen weken hebben leden van deze club op de deelnemende scholen gastlessen verzorgd.  Rotary Bergh blijft wandelen voor water jaarlijks organiseren rondom wereld-water-dag voor scholen in de gemeente Montferland en Oude IJsselstreek. De editie van 2017 zal plaats vinden op woensdag 22 maart 2016. Spreekt dit project u als school aan dan kunt u zich voor 2016 vanaf nu aanmelden bij de watercommissie van Rotary Club Bergh, het draaiboek staat, het kost de scholen nauwelijks tijd en inspanning en het geeft veel voldoening.

Foto’s van de dag binnenkort op www.waterdoel.nl een speciale site van Rotary Bergh voor wandelen voor water!

Dia1_560

Dia2_560

Dia3_560

Dia4_560

Dia5_560

Dia6_560

Dia7_560

Dia8_560

Dia9_560

Dia10_560 Dia11_560