Wat hebben keukenbladen met gaatjes in kleren te maken? Tips van Bruggink uit Heelweg

Er is al veel geschreven over het gaatjes-mysterie in kleding op het internet. Hoe komen deze gaatjes in kleding; ligt het aan de wasmachine, de kleding zelf of aan het keukenblad?

De stenen werkbladen hebben al een tijdje de markt veroverd. De ronde vormen als bij kunststof werkbladen zijn ingeruild voor strak vormgegeven randafwerkingen. Deze randen hebben een minimale facetafwerking om het geheel te verfraaien.

Steeds meer mensen koken zonder bescherming. Dat betekent dat metalen gespen, knopen, ritsen en andere kledingaccessoires of toebehoren tijdens de werkzaamheden aan het aanrecht, tegen de strakke (facet)rand van het keukenblad aan kunnen komen. Dit kan voor minuscule bladbeschadigingen zorgen die met het blote oog niet te zien zijn.

Achter deze zogenaamde kleine braampjes kunnen kleren blijven haken. De plek van de gaatjes is afhankelijk van het postuur van de gebruiker en de gekozen werkhoogte.

De oplossing: doe de gaatjestest!

Als u net een nieuw blad heeft gekocht, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Als er al gaatjes ontstaan dan is dat meestal na jarenlang intensief gebruik.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat er geen gaatjes in kleding komen?

Eenvoudig. Door de gaatjestest te doen. Door met een vaatdoek langs de randen van het werkblad te gaan merkt u al gauw waar de braampjes zitten. Die braampjes (haakjes) zijn eenvoudig te verwijderen met fijnkorrelig schuurpapier (korrel 1200) of polijstpapier.

Met als gevolg dat er geen gaatjes meer in de kleding komen als u aan het koken bent.

Uiteraard is het dragen van een kookschort ook een goede oplossing!

 

Voor meer informatie:

Bruggink Keukens, Badkamers en Bouw
Molenweg 11
7055 AW Heelweg

T: 0315 – 24 29 29
W: www.bruggink-bv.nl
E: info@bruggink-bv.nl