Vier dit jaar Valentijnsdag bij Restaurant Van Hal in Voorst en kom genieten van de heerlijke gerechten van de Winter Spijskaart.

Kom gezellig samen met uw geliefde iets eten of drinken. Volwassen of jeugd, u bent van harte welkom.

Vrijdag 14 februari zijn wij open van 11:00 – 21:00 uur.

In iedere cultuur en tijdperk, hebben mensen een Valentijn gewild.

Elk jaar op 14 februari, worden miljoenen Valentijn-kaarten uitgewisseld door getrouwde stellen, vrienden en partners, jongens en meisjes. Ondanks het populaire bestaan, is er niet veel informatie over hoe Valentijnsdag is ontstaan.

Er zijn verschillende mensen in de geschiedenis wiens eer het zou kunnen zijn om de originele St. Valentijn te worden genoemd. Dit zijn de verhalen van drie van dat soort mensen.

Tijdens de derde eeuw in Rome wilden jonge mannen niet gerecruteerd worden voor het leger. Keizer Claudius II beval jonge mannen niet te trouwen, gelovend dat ze dan meer geneigd zouden zijn Rome te verlaten met het leger. Aangedaan door medelijden voor de jonge mannen en hun liefjes, huwde priester Valentijn hun in het geheim.

Een andere Valentijn, een priester en arts, werd opgesloten voor zijn Christelijke overtuigingen. Hier ontmoette hij de blinde dochter van zijn cipier. Hij bood gebeden aan voor haar genezing, en het meisje kon weer zien. De nacht voor zijn dood, schreef hij het meisje een vaarwel brief en ondertekende het met ‘Van jouw Valentijn’.

Een derde Valentijn was destijds de bisschop van Intermna. Een regio ten zuiden van Rome. Hij werd gevangengenomen voor het weigeren van het opvolgen van een bevel van de keizer. Valentijn stierf in een kerker. Een basiliek werd gebouwd op de plaats waar hij werd begraven. Later verklaarde Paus Gelasius I hem heilig.

Destijds was in het Christelijke Rome 15 februari de datum voor de Lupercalia feestdag en daarna voor de feestdag Februata Juno. Jonge vrouwen schreven liefdesbrieven en legden ze in een grote urn. Jonge mannen namen de brieven er terug uit om vervolgens de gekozen vrouw het hof te maken.

Toen het Christendom de religie werd in Rome, werd de feestdag samengevoegd met de dood van St. Valentijn op 14 februari.

Christenen maakten Valentijnsdag beroemd terwijl ze door Europa reisden. Tijdens de middeleeuwen, toen weinig mensen konden lezen, zongen vrienden hun Valentijns liederen naar elkaar.

Kortom tijdens ook tijdens Valentijnsdag bent u van harte welkom.

Voor meer informatie: https://www.vanhal.nu/ontdek/vier-dit-jaar-valentijnsdag-bij-restaurant-van-hal-in-voorst/

Restaurant Van Hal
Grensweg 13
7083 AM Voorst (bij Gendringen)

T: 0315-681262
E: info@vanhal.nu

Online reserveren is mogelijk via deze link: https://www.vanhal.nu/restaurant/reserveren/

Reserveren kan nu ook via WhatsApp: 0315681262