Wat doe jij in 2050?

“Geen idee!” zult u vast zeggen. Toch wil Rotaryclub Bergh op 24 maart aanstaande tijdens haar districtsconferentie in de Dru Cultuurfabriek samen met u een poging doen om hier meer inzicht in te krijgen.

Reden dat wij u, inwoners van de Gemeente Oude IJsselstreek en omgeving, van harte uitnodigen om aan deze vooruitblik op te toekomst deel te nemen. Het belooft een zeer interessante en interactieve dag te worden. Bovendien is de toegang gratis en wordt u ook nog eens getrakteerd op een uitstekende lunch!.

Tijdens het eerste deel van het programma kijken we samen met vier zeer interessante sprekers naar de vraagstelling. Zo benadert Otwin van Dijk, burgemeester van de Gemeente Oude IJsselstreek het onderwerp “Openbaar Bestuur in 2050”. Ons clublid Nico Wissing gaat in op het thema “Leefomgeving in 2050 en een tweede lid, Otto Willemsen, bespreekt de situatie rondom “Energie en Milieu in 2050”. Tenslotte zal Marianne Hewlett van het bedrijf ATOS zich richten op “Leven en Werk in 2050”.

Naast dit inhoudelijke programma hebben wij ook gedacht aan ontspanning en cultuur in het licht van onze wereld in 2050. Het innovatiecentrum ICER opent haar deuren voor ons en neemt ons mee in de wereld van drones, VR, 3D-printing en design. Ter inspiratie voor de weg naar 2050 kan er in het IJzermuseum worden stilgestaan bij de goede oude tijd en geeft het Waterbeheerteam van het Waterschap tijdens een korte rondvaart met de fluisterboot een beeld van het waterbeheer en de noodzaak hiervan in 2050. Blijft u liever even binnen, dan kunt u in de filmzaal de bekende korte film “Before the flood”, die een inspirerend beeld geeft van de toekomst, bekijken.

Meer dan genoeg te beleven dus en absoluut de moeite van een bezoek waard!
I.v.m. de catering moet u zich wel even inschrijven. Dit kan op www.discon2018.nl/inschrijving/.
Nogmaals: U bent van harte uitgenodigd en toegang is gratis!

Pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barjan Kaptein op nummer: 06 4020 0978. Ook bent u als pers natuurlijk van harte uitgenodigd om langs te komen. Wij starten om 9:30 uur met de opening en eindigen rond 14:30 uur. Voor verdere informatie verwijs ik u graag naar de website www.discon2018.nl/inschrijving/.

Vriendelijke groeten,
Lars Timmermans
PR & Communicatie Rotary Club Bergh