Donnerwetter, Raw Flowers en Meisi spelen zaterdag 27 juni in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Een Achterhoeks topaffiche en introductie van Duits talent.

Raw-Flowers-560

Donnerwetter en Raw Flowers zijn twee bevriende bands met Achterhoekse roots die elkaar al vaker tegenkwamen op podia in den lande. Ze zijn wat betreft muzikale stijl echt verschillend, maar hebben veel gemeen: beide bands zijn geformeerd rond een charismatische frontman (respectievelijk Rocco Ostermann en Lawrence Mul), beide bands brachten in 2014 hun titelloze debuutalbum uit (op vinyl) en die albums schopten het vervolgens allebei ook nog eens tot het lijstje ‘Beste Gelderse albums van het jaar’ volgens muziekwebsite 3voor12.

‘Spannende, vernieuwende singer-songwriter rock met een twist’, was het oordeel over de plaat van Ostermann en consorten. ‘Een perfect fusie van blues en rock met subtiele slidegitaar en bovenal ijzersterke zang’, schreven de kenners over Mul en de zijnen. Topkwaliteit op plaat dus – uiteraard ook te koop na de concerten in de poptempel van Ulft – maar ook live bewijzen de bands zich al sinds dag nul op talloze podia en tijdens diverse festivals als Zwarte Cross, Manana Manana en Oranjepop. En waar Raw Flowers vorig jaar deelnemer was aan het grote in Nederland rondreizende festival De Popronde, doet Donnerwetter dat dit jaar.

Al met al dus meer dan genoeg reden om een kaartje te kopen. Wie dat vooraf doet bij één van de verkooppunten van de DRU Cultuurfabriek – dat zijn de receptie van de zaal zelf en Wim’s Muziekkelder in Doetinchem – krijgt daar bovendien een 7”vinyl single van een van de bands bij cadeau (‘Dance’ van Donnerwetter of ‘Pharaoh’s Blues’ van Raw Flowers).
De avond wordt geopend door de Bocholtse singer-songwriter Meisi. De Bocholtse singer-songwriter Meisi toont binnen dit project zijn persoonlijke kant. Van zacht en melancholisch tot aan heel dynamisch en agressief.

Zaterdag 27 juni
Poppodium DRU Cultuurfabriek Ulft
Zaal open 20.00 uur
Entree 7 euro vvk/ 10 avondkassa