Smaakvolle maand november op DRU Industriepark!

November belooft letterlijk en figuurlijk een smaakvolle maand te worden bij de DRU in Ulft
Met voor elk wat lekkers op het menu.

 

Theater

Hou Dat Vast is het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Een hilarische, confronterende en ontroerende avond over vriendschap, relaties en liefde op 3 november als reprise in ons theater. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is… Confronterend grappig is het in ieder geval wel!

Een perfecte invulling van de zondagmiddag is op 6 november een theaterconcert van The Kilkennys. De traditionele Ierse folk- en balladband The Kilkennys weet de harten van de meer doorgewinterde traditionele muziekliefhebbers te veroveren als ook het jongere publiek aan zich te binden. En het leuke is: na afloop van de voorstelling is er in de foyer een afterparty met live muziek van The ipaddies!

Huub Stapel is terug op 11 november. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. Een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie.

Een avond lachen op 18 november met Annick Boer. Zij is bij het grote publiek bekend van haar vele typetjes in Kopspijkers, Kanniewaarzijn en de TV-Kantine.Volgens de Volkskrant smaakte haar eerste cabaretvoorstelling naar meer. Haar eerste voorstelling was goed gelukt, maar deze wordt nog beter!

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout op 20 november op het toneel tot leven. Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelfs de vogelverschrikkers!

Op 25 november is Ricky Koole met Ocobar te gast in het theater. Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. Waar gaat het nou uiteindelijk om? Wat zocht ze al die tijd? Ze gaat terug naar haar eigen wortels in Zuid-Holland, naar de mooie jaren ’80, de muziek uit het pannenkoekenhuis en naar haar allereerste ambitie: Persoonlijke liedjes maken waar het publiek iets aan heeft!

Voor Tickets & Info: https://www.dru-industriepark.nl/agenda/film/2022/10/film-special-pulp-fiction

Film

De eerste film draait op 2 november: Madres Paralelas. Janis en Ana ontmoeten elkaar in het ziekenhuis waar beiden op het punt staan te bevallen. De vrouwen hebben gemeen dat ze single zijn en niet bewust zwanger wilden raken. Terwijl Janis klaar lijkt voor het moederschap is de jongere Ana, nog in haar tienerjaren, doodsbang voor de toekomst. De uren voor de bevalling brengen de dames samen door waardoor ze in korte tijd een hechte band scheppen.

Twee weken later, op 16 november, draait En Helt Almindelig Familie, oftewel A perfectly normally family. In deze Deense film gaat Emma’s vader voortaan als vrouw door het leven. Zijn jongste dochter is totaal uit het lood geslagen. Wie is deze nieuwe vader? En hoe kan Emma met deze nieuwe situatie omgaan?

Op 30 november is Elvis te zien. Elvis Presley is een musicus, die niet alleen omringd wordt door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis’ sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika. Deze biografie/drama duurt 159 minuten en heeft daarom een pauze. Een drankje is inbegrepen.

Voor de jeugd draaien we op 30 november De club van Sinterklaas en het grote pietenfeest. Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd. De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis; Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen.

Voor Tickets & Info: https://www.dru-industriepark.nl/agenda?filters=film

Poppodium

Met haar rokerige stem en charismatische podiumpresentatie won blueszangeres Elles Bailey de UK Blues Awards Artist of the Year en Album of the Year in 2020. Ze treedt op 4 november op in de DRU.

Een blik in de Caleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. Zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. Een tikje melancholiek, maar hoopvol, vrij en met de blik vooruit. Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Komt dat zien op 5 november.

De zes heren van The Ultimate Eagles zijn op 11 november te zien in DRU Poppodium. Ze brengen het geluid zo ongelooflijk dicht in de buurt van de originele Eagles, dat je jezelf soms zal afvragen of het echt wel een tribute band is. Tijdens een concert van deze band waan je je in de jaren ’70 in Southern California, de hoogtijdagen van The Eagles. Een optreden is één groot hoogtepunt, met als klap op de vuurpijl de megahit ‘Hotel California’.

Zanger Peter Aalders is terminaal ziek. Hij staat inmiddels meer dan 50 jaar op het podium. In bands als Danvil, Bivak, Heaven Reunion Band, Blues Factor en niet te vergeten Roots 66 (Revisited) waarvan hij al sinds eind jaren ’80 deel uitmaakt. Om iedereen een kans te geven Peter nog één keertje te zien en horen en tevens een waardig afscheid aan te bieden, wordt door zijn muzikale vrienden op zaterdag 12 november een afscheidsconcert georganiseerd in het poppodium van de DRU. Onder de noemer ‘Peter The Final Show’ hopen we nog één keer te mogen genieten van de formidabele zanger die Peter is. Vanwege zijn conditie is gekozen voor een middagconcert, waaraan wordt meegewerkt door de muzikanten van Great, Blues Factor, Heaven Reunion Band en Roots 66 Revisited. Na aftrek van wat basiskosten wordt de opbrengst namens Peter en vriendin Annie gedoneerd aan het Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem.

De openingsavond van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek is op 18 november, met de Hilltop Howlers. Zij maken onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit de Achterhoek. Daarnaast treedt Miller & The Tone Machine op, met bluesy soul met een flinke lading Achterhoekse authenticiteit.

VroegZat brengt op 26 november het nachtleven terug naar de avond! Evenveel feest, maar eerder op de avond (19:30 tot 00:00 uur!) dus op een normale tijd naar bed waardoor je de volgende dag gewoon fit bent. Win-win.

Voor Tickets & Info: https://www.dru-industriepark.nl/agenda?filters=pop

Expositie

Tot 20 november exposeert Holger Becken uit Duitsland. Van hem zijn beelden en objecten te zien in de DRU galerie. Zijn objecten zijn meestal samengestelde constructies, die een spanning in het vlak vormen.

Vanaf 28 november exposeert de Zweedse kunstenaar Carl Emanuel Mark. Hij werkt met summiere vormen. Overwegend zijn de schilderijen in blauw uitgevoerd.  Hier en daar brengt hij rode accenten aan. In de eenvoud en in het spaarzaam gebruik van vormen ligt zijn kracht.

Voor Tickets & Info: https://www.dru-industriepark.nl/agenda?filters=expo

DRU Tech

CIVON Innovatiecentrum opent vanaf dit schooljaar iedere eerste zaterdag van de maand de deuren van 13.00 tot 17.00 uur onder de noemer DRU Tech.
De tweede editie is op 5 november met keuze uit één (of meerdere) van de vele workshops.

Er is keuze uit een aantal tijdsloten. Wie geen ticket heeft, maar spontaan langskomt op 5 november, kan informeren of er plek is tijdens een van de activiteiten bij het DRU Inspiratiepunt, dat geopend is van 11.00 tot 16.00 uur.

Aanbod zaterdag 5 november:

  • Workshop smeden om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur (minimumleeftijd van 12 jaar en het dragen van een lange broek en dichte schoenen is verplicht).
  • Workshop 3D-printen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.
  • Houtpuzzels maken om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.
  • VR-bril & drone vliegen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.
  • LEGO League van 13.00 tot 15.00 uur of van 15.00 tot 17.00 uur (deelname aan Lego League is alleen mogelijk voor deelnemende scholen).
  • Rondleiding IJzermuseum om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar in het DRU Inspiratiepunt. Een plek reserveren kan ook via 0315-200150.

Rondleidingen

Op alle zondagmiddagen houdt oudheidkundige vereniging OVGG een rondleidingover het DRU Industriepark en één keer per maand is er een wandeling door Ulft.

Bekijk de agenda: https://www.dru-industriepark.nl/agenda

Amnesty boekenmarkt

Amnesty werkgroep Ulft houdt op vrijdagavond 4 november van 19.00 tot 22.00 uur haar jaarlijkse boeken- en platenmarkt in de SSP hal. Ondertussen een begrip in de omgeving. Met de verkoop van boeken, lp’s, cd’s en dvd’s hoopt de werkgroep wederom een mooie bijdrage te kunnen leveren aan Amnesty International.

Meer informatie: https://www.dru-industriepark.nl/agenda/overige/2022/11/boeken-en-platenmarkt-voor-amnesty

Dag van Achterhoekse Popmuziek

Op verschillende locaties in de Achterhoek wordt op zaterdag 19 november uiting gegeven aan de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Check alle informatie op de website van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek.

Meer informatie: https://www.dru-industriepark.nl/agenda/pop/2022/11/dag-van-de-achterhoekse-popmuziek

Huntenpop indoor

Met een Oktoberfest en een Tribute Night biedt Huntenpop Indoor op 18 en 19 november een programma voor ieder wat wils. Dit evenement is een samenwerking van Huntenpop en DRU Industriepark.

Meer informatie: https://www.dru-industriepark.nl/agenda/overige/2022/11/huntenpop-indoor

Plat Gespöld

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers vindt het belangrijk de streektaal onder de aandacht te brengen en te houden. Streektaal maakt immers een belangrijk deel uit van het cultureel erfgoed in deze regio’s. Daarom organiseert het Erfgoedcentrum het streektaalfestival Plat Gespöld, een jaarlijkse ode aan het dialect van de Achterhoek en de Liemers. Tijdens Plat Gespöld op 27 november krijgt het publiek opnieuw de kans uit drie genomineerden de winnaar van De Gelderse Kleiroze te kiezen in onze theaterzaal.

Meer informatie: https://www.dru-industriepark.nl/agenda/pop-theater/2022/11/plat-gespold

Sinterklaasintocht

Sinterklaas wordt op zondag 13 november welkom geheten in Ulft. Om 14.00 uur komt de goedheiligman met zijn pieten aan op het DRU Industriepark, waar alle kinderen hem kunnen begroeten.

Sinterklaas komt aan bij de steiger tegenover de skatebaan, waar een groot podium wordt geplaatst. Naast de pakjesboot komt een aantal kleinere bootjes en kano’s met pieten aangevaren. Burgemeester Otwin van Dijk en spreekstalmeester Martijn Bruines verwelkomen de Sint. Vanzelfsprekend kunnen de kinderen Sinterklaas een hand geven en een selfie maken.

Horeca

Het Schaftlokaal is elke dag geopend, de openingstijden zijn:

Maandag 11.00 – 22.00 uur

Dinsdag 11.00 – 24.00 uur

Woensdag 11.00 – 23.00 uur

Donderdag 11.00 – 24.00 uur

Vrijdag 11.00 – 24.00 uur

Zaterdag 11.00 – 24.00 uur

Zondag 11.00 – 22.00 uur

Meer Informatie: https://hetschaftlokaal.nl/

Voor Meer Informatie:

https://www.dru-industriepark.nl/

Vergelijkbare berichten