In 2015 vierde Peters Interieur haar 80 jarig bestaan. In die 80 jaar heeft Peters niet alleen klanten uit Ulft en omgeving geholpen. Tegenwoordig wordt er ook ver buiten De Achterhoek gewerkt. Zelfs klanten vanuit Lent (bij Nijmegen) weten Peters te vinden. Mond op mond reclame speelt daarbij een belangrijke rol. Tevreden klanten brengen nieuwe klanten aan. Tevreden klanten die door Peters zijn voorzien van kwaliteit producten. Niet altijd de goedkoopste oplossing, wel een oplossing die voor het beschikbare budget van de klant optimaal geleverd en aangebracht kan worden.

Service, vakmanschap en kwaliteit. Alles in belang van een tevreden klant en de mogelijkheid om goede service te verlenen.

Goed advies wordt gewaardeerd door de klanten, zegt Peters. Daarom neemt Peters ook de tijd om de klant eerlijk en goed te adviseren. Met name op technisch gebied is dat van belang. Afhankelijk van de situatie bij de klant wordt een voorstel op maat gemaakt. Daarbij staat voorop dat de klant natuurlijk tevreden dient te zijn. Maar ook voor Peters zelf is het belangrijk dat de klus met een goed gevoel wordt volbracht.

Op bijgaande foto zien we moeder Ingrid en vader Theo Peters. Zij worden vergezeld door hun zoons Ruben (links op de foto) en Martijn (rechts op de foto). De zoons hebben enige jaren geleden het bedrijf van hun ouders overgenomen. Ook zijn er 2 medewerkers in dienst. Edwin is medewerker stoffering en Silvia is werkzaam als winkelmedewerker en tevens stijliste.

OIJ65+ dankt Peters Interieur voor het zijn van de hoofdsponsor voor editie 2016 en wenst hen veel succes met hun bedrijf.

oij65plus-peters1-560

 

oij65plus-peters2-560