Dit najaar maakt Spinvis een rondgang langs de mooiste clubs van Nederland met als klapstuk de Grand Opening in Koninklijk Theater Carré op zaterdag 16 september 2017. Na Amsterdam doet hij nog zestien steden aan met stops in onder meer Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Groningen. Op 16 december staat hij in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 22 april om 10:00 uur.

De tournee vindt plaats in het jaar dat Spinvis, het alias van Erik de Jong, zijn derde lustrum viert als artiest, een jubeljaar dat luister wordt bijgezet met het verschijnen van zijn vierde langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’. Een album waarmee hij zichzelf overtreft, zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een boute stelling, gezien het de opvolger is van het buitengewoon goed ontvangen ‘Tot Ziens Justine Keller’ en Spinvis’ eerdere platen stuk voor stuk ‘goud’ zijn geworden (het debuut is inmiddels zelfs ‘platinum’).

Anno 2017 wordt Spinvis live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

Momenteel is de nieuwe single ‘Artis’ veelvuldig te horen op de Nederlandse radiozenders. ‘De nieuwe single van Spinvis is groots’, zei Frits Spits over de track. ‘Hij is The Beach Boys in z’n eentje’.

Meer info vind je op: www.mojo.nl/spinvis of via de websites van de zalen
De kaartverkoop voor de concerten start zaterdag 22 april om 10:00 via de zalen of 
www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Voor meer informatie:

DRU Cultuurfabriek

Hutteweg 24

7071 BV Ulft

T: 0315-714358

E: info@drucultuurfabriek.nl

W: www.drucultuurfabriek.nl

Spinvis-HR-7_preview-560