Het jaar 2018 is een feestelijk jaar voor de band New Cool Collective. Het voorjaar stond in het teken van het onlangs verschenen album Electric Monkey Sessions 2. Daarnaast bestaat de jazzband maar liefst 25 jaar. Kortom: New Cool Collective staat het hele jaar volop in de schijnwerpers. Op zaterdag 19 mei staan de acht bandleden in het volle licht van de DRU Cultuurfabriek tijdens een spetterend optreden in de popzaal.


Nieuw album

De nieuwe plaat van New Cool Collective is de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions. Voor dit vervolg dook de achtkoppige band wederom de Amsterdamse Electric Monkey studio in met het idee een nog rauwere en analoge sound na te streven. De opnames vonden plaats in de meest pure vorm: met zijn allen tegelijkertijd in één ruimte, een paar microfoons, enkele takes, rechtstreeks op tape. De analoge space dubs van eigenaar/engineer Kasper Frenkel maken het vintage plaatje compleet.


New Cool Collective

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller. Het begon allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen. Terwijl Graham B platen draaide, speelde Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidde dit tot het achtkoppige NCC, waarmee de band ontelbaar vaak heeft getoerd langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld, NCC speelt ook op de meeste gerenommeerde rock- en popfestivals. Daarnaast werkte de band afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

 

Informatie
Het optreden van New Cool Collective vindt plaats op zaterdag 19 mei (zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur) in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor € 18,00 in de voorverkoop (€ 21,00 aan de deur) verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via telefoonnummer
0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.