Op 27 april viert Ulft Centrum en Zuid Koningsdag. De dag begint om 9.00 uur met de kinder-rommelmarkt op het Kennedyplein. Om 9.15 uur verzamelen de kinderen met hun versierde fietsen zich bij het verenigingsgebouw van Sint Hubertus achter het Klooster voor een optocht samen met Schuttersgilde Sint Hubertus naar Verzorgingshuis Debbeshoek om aldaar de Nederlandse Vlag te hijsen. Aansluitend vinden de traditionele kinderspelen plaats rondom het Kennedyplein.

Gifter-560

Om 12.00 uur begint een voorstelling van Warboel speciaal voor de kinderen.

Vanaf 13.00 uur begint het BeaPop festival. Dit festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op het plein achter het Klooster aan de FB Deurvorststraat.

De eerste band is The Hippy Tree Friends Collective; hun muziek is grotendeels onttrokken uit lange jams in donkere oefenruimtes en een jeugd gespendeerd in uithoeken van de Achterhoek, en dat is te horen. De nummers die vaak kort aan de tien minuten duren puilen uit van de sfeer en energie.

Tweede band is Gifter; indierock band met een zwak voor alternatieve genres als postrock en psychedelica. Geïnspireerd door de energie van And So I Watch You From Afar, de psychedelica van M83 en de galmen van Kings of Leon brengt Gifter een combinatie van opzwepende rocknummers, dynamische jams en wordt er toegewerkt naar bombastische hoogtepunten.

Singer/songwriter Henry Welling uit Kilder zal met zijn band als derde het podium betreden.

The Etta James Experience brengt als elfkoppige band een tribute aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’ Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz.

Afsluiter is Pinutz; een band met Ulftenaren Dennis Jansen, Fabian Vinkenvleugel en Robin Wijkamp.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op www.sinthubertusulft.nl of www.beapop.nl