Op 27 april viert Ulft Centrum en Zuid Koningsdag. De dag begint om 9.00 uur met de kinder-rommelmarkt op het Kennedyplein. Hiervoor hoeven kinderen zich niet van tevoren op te geven, deelname is gratis. Om 9.15 uur verzamelen de kinderen met hun versierde fietsen zich bij het verenigingsgebouw van Sint Hubertus achter het Klooster voor een optocht samen met Schuttersgilde Sint Hubertus naar Verzorgingshuis Debbeshoek om aldaar de Nederlandse Vlag te hijsen. Aansluitend vinden de traditionele kinderspelen plaats rondom het Kennedyplein.

beapop

Om 12.00 uur begint een voorstelling van Jan Klaassen speciaal voor de kinderen.

Vanaf 13.00 uur begint het BeaPop festival. Dit festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op het plein achter het Klooster aan de FB Deurvorststraat.

Er zullen 5 bands het podium betreden; Opticks, Heavy Hoempa, Raw Flowers, Heaven Reunion Band en Hooked on 90’s.
Het festival begint om 13.00 uur met een optreden van OPTICKS! De intense liedjes met meerstemmige zang van deze vier Achterhoekse jongens bevatten vaak poëtische teksten. Soms als luisterlied verpakt, soms met bombastische gitaarsolo’s, maar altijd met een overweldigende performance. De band heeft inmiddels twaalf eigen nummers opgenomen, die ze heel bewust enkel op vinyl hebben uitgebracht.

Zij maken plaats voor Heavy Hoempa, die om 14.00 uur beginnen. Deze zeven blazers en een drummer geven een dikke knipoog richting de hardrock en metal. Ze spelen verrassende uitvoeringen van herkenbare nummers van onder andere Metallica, Motörhead, Guns ’n Roses, Iron Maiden en AC/DC. Voor de echte metalliefhebbers spelen ze ook nummers van onder meer Slipknot, System of a Down, Juads Priest en Pantera.

Een uur later is het de beurt aan Heaven Reunion Band.

Daarna, om 16.15 uur, speelt de band Raw Flowers in Ulft. De band speelt vanaf dag één energieke shows op festivals, poppodia, kroegen en zalen door het hele land. In 2014 komt de titelloze en goed ontvangen debuutplaat uit op vinyl, gevolgd door de singles Pharaoh’s Blues en Semper Fi. De nieuwe plaat No Time Like the Present verscheen op 1 september van dit jaar. Raw Flowers trekt hierop de lijn van het debuutalbum uit 2014 door: melodieus gitaarwerk vervlochten met de verhalende vocalen. Soms onderhuids, dan weer meedogenloos in je gezicht. Een rauw divers geluid geoogst uit ’the melting pot that’s called rock ’n roll’. Het swingt, het zweeft, het vloeit en het schuurt.

Hooked on 90’s sluit het festival af. Hooked is een reizende en rijzende roulatieformatie met inmiddels al meer dan tweehonderd ’jonge hunde en ervaren rott’n’. Hooked is verslaafd aan en verbindt en documenteert Achterhoekse muziek en muzikanten. In telkens wisselende bezettingen speelt gitarist Meindert Bussink Achterhoekse popmuziek en ambiteuze evergreens van de inspiratiebronnen van zijn tijdelijke bandleden. Hooked is begin 2013 ontstaan als huisband van de maandelijkse Behind the Corner in de Radstake. Hooked on 90’s speelt vooral, zoals het de naam doet vermoeden, nummers uit de jaren 90.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op www.sinthubertusulft.nl of www.beapop.nl