Koningsdag Ulft Centrum Kinderactiviteiten en BeaPop

Op 27 april viert Ulft Centrum en Zuid Koningsdag. De dag begint om 9.00 uur met de kinder-rommelmarkt op het Kennedyplein. Hiervoor hoeven kinderen zich niet van tevoren op te geven, deelname is gratis. Om 9.15 uur verzamelen de kinderen met hun versierde fietsen zich bij het verenigingsgebouw van Sint Hubertus achter het Klooster voor een optocht samen met Schuttersgilde Sint Hubertus naar Verzorgingshuis Debbeshoek om aldaar de Nederlandse Vlag te hijsen. Aansluitend vinden de traditionele kinderspelen plaats rondom het Kennedyplein.

Om 12.00 uur begint een voorstelling van Jan Klaassen speciaal voor de kinderen.

Vanaf 13.00 uur begint het BeaPop festival. Dit festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op het plein achter het Klooster aan de FB Deurvorststraat.

Er zullen 5 bands het podium betreden; Filthy Treasure, Great, The Bree, Tinez Roots Club en Hilltop Howlers.
Als eerste speelt Filthy Treasure, in 2015 speciaal opgericht voor Daklozenparty in Silvolde. Zij spelen covers.

Tweede band die het podium gaat betreden is de band Great, met een voorkeur voor singer-songwriter repertoire en meerstemmige nummers past de muziekkeuze het best onder de noemer Americana.

De derde band is The Bree; gedreven en energieke muzikanten die graag verrassen met hun repertoire, dat bestaat uit een mix van verrassende rock- en popnummers, maar dan op hun eigen identieke wijze gebracht.

De Tinez Roots Club brengt Jump ’n jive, swing uit de jaren dertig met een vleugje rock ’n roll uit de jaren vijftig en veelal hyperactieve saxofoons. De band is opgericht in 2008 door Martijn ‘Tinez’ van Toor, oorspronkelijk woonachtig in Ulft.

Afsluiter zijn de mannen van Hilltop Howlers. Zij maken rootsy rockmuziek met country en soul invloeden. Een combinatie van The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd en je hebt een aardig muzikaal beeld van deze Achterhoekse formatie met Hendrik Jan Lovink in hun gelederen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op www.sinthubertusulft.nl of www.beapop.nl

(Afbeelding: Een van de optredende bands – de Hilltop Howlers)