Knight Area + Projection, Boh Foi Toch + Dokter Watjes en De Grootste Platen/CD beurs van de Achterhoek tijdens het Pinksterweekend.

Het Pinksterweekend is er voor elk wat wils in de DRU Cultuurfabriek. We beginnen 3 juni met een dubbeloptreden van Knight Area en Projection.
Opgericht in 2004 door componist/toetsenist Gerben Klazinga is Knight Area middels succesvolle albums en optredens wereldwijd uitgegroeid tot een vaste waarde in symfonisch en (neo-)progressief getinte rock. Tijdens deze show presenteert de band hun nieuwe album ‘Heaven and Beyond’
Voorafgaand aan deze show zal Projection het podium betreden. Deze Achterhoekse prog band maakte afgelopen najaar veel indruk met hun eerste plaat in een volgepakt Astoria Winterswijk. Nu komt de band met deze plaat en ook nieuw materiaal naar Ulft.

De dag daarop, 4 juni, betreden Boh Foi Toch het poppodium van de Achterhoek. Alweer vanaf 1990 speelt Boh Foi Toch vele zalen en feesttenten in midden- en Oost-Nederland plat. Eigenlijk geen introductie meer nodig maar we doen t toch. De stijl muziek die BFT maakt wordt langzaam maar zeker een eigen interpretatie van cajun, rock, zydeco, tex-mex, country, polka’s en walsen. De vier muzikanten van BFT hebben allen hun wortels in de Achterhoek. Diezelfde Achterhoek, die in veel van hun nummers als de kleinschalige samenleving wordt bezongen, geschilderd, gelauwerd en op de hak genomen
Boh Foi Toch betekent: tjongejonge, het is me wat. En dat ís ‘t ook!

Vooraf beklimt Dokter Watjes het podium.
Vier Twentse knullen uit Hengevelde en een Achterhoeker met een halfzachte G besloten een bandje op te richten. Het enige dat vanaf het begin vaststond was de bandnaam: Dokter Watjes. Muzikaal vliegt het alle kanten op en er wordt gezongen in het Nederlands, Twents en een mengelmoes hiervan.

Tweede Pinksterdag is het dan weer tijd voor de grootste platen en cd beurs van de Achterhoek. Weer tijd om een dagje te snuffelen tussen duizenden lp’s, cd’s, singles en dvd’s op de platen- en cd beurs. De markt zal ruim van opzet zijn. Of je nou net begint met het aanleggen van je verzameling of al een behoorlijke berg collectors items in je kast hebt staan: je vindt altijd wat van je gading want het aanbod is zoals altijd groot en gevarieerd en niet alleen professionele verkopers maar ook particulieren.

Informatie
De voorstelling van Knight Area+ Projection vindt plaats op zaterdag 3 juni om 20:00 uur in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. De entree is 15,00 euro in de voorverkoop.

De voorstelling van Boh Foi Toch en Dokter Watjes vindt plaats op zondag 4 juni om 20:00 in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. De entree is ook 15 euro in de voorverkoop.

Voor de platenbeurs van maandag 5 juni zijn alleen kaarten a 4 euro verkrijgbaar aan de dag kassa. De beurs in de DRU Cultuurfabriek gaat 11:00 open voor publiek.

Kaarten koop je aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek of online via www.drucultuurfabriek.nl