Speciaal voor Kinderboekenweek wordt de Minibieb aan de Zeddamseweg in Etten omgetoverd tot een Mini-Kinderboekenbieb. Van 5 tot en met 16 oktober zijn er alleen kinderboeken te vinden in het openbare kastje.

Een Minibieb werkt op basis van vertrouwen. Je kunt er gratis en zonder registratie een boek ruilen. Als je een boek komt lenen, neem je er een mee van huis om terug te zetten, zodat het kastje gevuld blijft met boeken.

De Minibieb is tevens een KinderZwerfboekstation, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk een KinderzwerfboekStation.

Op 5 oktober, de start van de Kinderboekenweek, is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor alle kinderen.

Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Minibieb Etten kinderen op om op 5 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

Na de Kinderboekenweek worden er ook weer boeken voor volwassenen toegevoegd aan de Minibieb.
Volg de Minibieb op Instagram: www.instagram.com/minibieb_etten of op Facebook: www.facebook.com/minibiebetten

Voor meer informatie:

Annette Smits-Heebing
Zeddamseweg 38
7075 EE Etten gld
T: 06-2200 6676

Foto gemaakt door Annette Smits
kinderbieb-etten