Jubileum aanbieding bij Restaurant Van Hal in Voorst: Half haantje voor slechts € 10,-

Vier nu het 60 jarig jubileum met Van Hal mee en geniet van een onweerstaanbaar aanbod. Half haantje voor slechts € 10,- Ja, u leest het goed. Voor slechts tien Euro krijgt u een half haantje met alles d’r op en d’r an. Dit aanbod is geldig tot en met donderdag 31 mei 2018.

Lees hieronder de uitleg waarom Van Hal dit jubileum viert en over het ontstaan van het Haantje van Van Hal.

In de Lente Spijskaart staat de geschiedenis van de beginjaren beschreven. Dit wilt Van Hal ook graag nu hier met u delen.

Geschiedenis: de beginjaren…
Dit jaar is het 60 jaar geleden dat Riek en Frans, de opa en oma van de huidige eigenaar Caspar, officieel het restaurant zijn begonnen. Het bedrijf bestond toen uit een café en een zaal met daarnaast een boerderij, bakkerij, maalderij en pension en had een buurtschapsfunctie.

In 1950 overleed Jannes van Hal en nam Frans het bedrijf over waarbij de vergunning op zijn naam werd geschreven. Frans was inmiddels de vierde molenaarsgeneratie. De overgrootopa van Frans, Willem Stapelbroek, bouwde in 1867 de molen en zoon Bernard draaide erop. Deze overleed vroeg en werd opgevolgd door Jannes van Hal, die de dochter van Bernard trouwde in 1899. Zij begonnen in 1905 een café naast de molen, in de koffiekamer.

De tijden veranderden en er werd voor gekozen om de focus te gaan leggen op het restaurant. Er werd begonnen met zes tafels, maar al gauw werden er in de voormalige koeienstal 12 tafels bij gecreëerd.

De haantjes van oma Dora (vrouw van Jannes) waren geliefd. Sterker nog: bij een bezoek in de kroeg werd ’s avonds de pan in de kelder nog wel eens geplunderd. Van het een kwam het ander en Riek kreeg aanvraag om de haantjes voor groepen te maken. Zo ontstond het haantje van Van Hal. De haantjes werden overigens destijds al gegaard in de bakkersoven, wat nu nog steeds wordt gedaan.

Mensen kwamen met het hele gezin op de brom(fiets) en automobiel naar Voorst om haantjes te eten. Ook de Oosterburen hadden het in de gaten. Zondag om 11 uur al vol met Duitsers, de Nederlandse gasten volgden daarna. Ook ‘Reisje langs de Rijn’ begon en bij terugkomst in Nederland stak menig bus aan om haantjes te gaan eten. Opa Riek zette er zelfs een bandje bij zodat er nog even gedanst kon worden. Het kwam hierbij nog wel eens voor dat er een nieuwe buschauffeur moest aanrukken omdat de ander niet meer mocht rijden.

In het begin werden de haantjes zelf gemest in de molen, die stond leeg nadat er na de oorlog brand geweest was. Echter, de haantjes hadden geen tijd meer van groeien, dus moest er iets gebeuren. Op de Marmelhorst begonnen ze daarom een kippenslachterij: GEPLU.

Tot zover de informatie over de geschiedenis.

Nu weer even terug naar het onweerstaanbare jubileum aanbod: Half haantje met alles d’r op en d’r an tot en met donderdag 31 mei 2018 voor slechts € 10,-

Reserveren is eenvoudig. Van dinsdag tot en met zondag is Van Hal open vanaf 11:00 uur. Reserveer telefonisch: 0315-681262 of online via https://www.vanhal.nu/restaurant/reserveren/

U bent van harte welkom.

Voor meer informatie:

Restaurant Van Hal
Grensweg 13
7083 AM Voorst Oude IJsselstreek
T: +31-(0)315-681262
W: www.vanhal.nu
E
info@vanhal.nu