Nieuw driedaags festival slaat brug tussen Festivaart en Coverland

Festivalliefhebbers in de Achterhoek krijgen er vanaf 2018 een feestdag ‘bij’. De organisatoren van Huntenpop, Festivaart en Coverland komen dit jaar namelijk op 10, 11 en 12 mei met een nieuw driedaags festival, onder de vlag ‘Hemelvaartfeesten’.

Naast Dancefestival Festivaart op de hemelvaartdonderdag en cover- en tributefestival Coverland krijgt ook de vrijdag een eigen invulling. Organisator Gijs Haccou: “Beide festivals hebben een specifieke, eigen fanbase en zijn elk jaar drukbezocht. Onder de noemer Hemelvaartfeesten willen we voortaan iedereen kunnen bedienen. De vrijdag is voor alle leeftijden en de programmering is heel breed: van dj Paul Elstak tot aan de beukende rock van Bökkers.”

Online-Poster-Hemelvaartfeesten-560

Terug naar het weiland

Tijdens Festivaart en Coverland werd in de 2017 editie gebruik gemaakt van de faciliteiten van de DRU Cultuurfabriek, tot ongenoegen van sommige festivalgangers. Voor de Hemelvaartfeesten gaat de organisatie terug naar het weiland. “De festivalbeleving is op zijn best op een overzichtelijk en aaneengesloten ‘knus’ festivalterrein”, aldus de organisatie. “Wij werken momenteel aan een compleet nieuwe huisstijl en inrichting van het terrein. In het midden van het terrein komt een gedeeltelijk overdekt plein met relaxte zitplekken, kleine podia en diverse horecagelegenheden. Voor veel gasten zijn Festivaart en Coverland plekken waar ze jaarlijks terugkeren en met vrienden afspreken. De Hemelvaartfeesten zijn een directe ode aan de Achterhoek en de befaamde gemoedelijkheid; een warm bad voor alle bezoekers.”

Line-up

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het nieuwe format. Een aantal grote acts zijn inmiddels bevestigd, onder andere: Bökkers, Boh Foi Toch, Frequencerz, ChildsPlay, Jebroer, Paul Elstak en tributes to Coldplay, AC/DC, Foo Fighters, Blondie en Guns n’ Roses. De kaartverkoop begint vrijdag 26 januari.

Meer informatie:       www.hemelvaartfeesten.nl