Gitaarfestival met o.a. Marcel Coenen, Ferdi Jolij, Vedran Mircetic en Rocco Ostermann op 16 mei in de DRU Cultuurfabriek

GM15-poster-Ulft-web-560

 

Ulft, 6 mei. Als gitarist en/of gitaarliefhebber uit het oosten moet je op zaterdag 16 mei a.s. in de DRU Cultuurfabriek te Ulft zijn. GUITAR MATRIX is een evenement vol clinics, interviews en optredens.

Ook is er een gitaarmarkt met:
Testrooms en afstelbeurten van diverse bedrijven en gitaristen. Je kunt zelf meespelen in het ‘Plug ‘n’ Play Creation’ gitaarorkest (PPCO).
Of je talent laten zien bij de ‘Sena Young Talent Guitar Awards  (SYTGA)​.
Met optredens, clinics en interviews van topgitaristen als metalgitarist Marcel Coenen, Ferdi Jolij en Alan Gascoigne (Normaal), Vedran Mircetic (De Staat), Dries Bijlsma (Typhoon), Rocco Ostermann (Shaking Godspeed) en Leif de Leeuw (winnaar ​SYTGA 2013) is dit hét evenement voor gitaarliefhebbers uit Oost-Nederland.

Gitaarmarkt
Op zaterdag 16 mei wordt de DRU Cultuurfabriek deels omgetoverd tot een plek vol kraampjes, ruimtes voor clinics en interviews en testrooms. Tijdens GUITAR MATRIX kunnen bezoekers hun eigen gitaar laten afstellen en verschillende gitaren, versterkers en pedalen uitproberen in testrooms. Er zijn diverse muziekbedrijven aanwezig waaronder Pedaltrain, Jasper Muziek, Chicken Picks, Gumbo Guitars (cigarbox- en license plate guitars) en De Clerq Guitars.

Plug ‘n’ Play Creation Orchestra (PPCO)
Zelf je kunsten als gitarist laten horen kan ook. Alle gitaristen en bassisten, van de beginnende leerling tot de ervaren professional, kunnen meedoen met het ‘Plug ‘n’ Play Creation Orchestra’. Dit is een gemêleerd gitaarorkest dat ’s middags repeteert én optreedt. De uitvoering bestaat uit muziekfragmenten, solo’s en improvisatorische elementen die onder leiding van o.a. Wiek Hijmans gemaakt worden en special guest!

Sena Young Talent Guitar Awards (SYTGA)
Talentvolle gitaristen kunnen zich inschrijven voor de ‘Sena Young Talent Guitar Awards’ in één van de twee leeftijdscategorieën (t/m 17 of t/m 30 jaar oud) via www.guitarmatrix.nl. In beide categorieën is een custom Panucci gitaar te winnen en Sena stelt een CD-productiebudget van €5000 beschikbaar voor de winnaar in de categorie t/m 30 jaar, maar er is ook een publieksprijs te winnen en niet alleen de winnaar valt in de prijzen! De wedstrijd in Ulft is de officiële derde voorronde voor de halve finale en finale die later dit jaar tijdens Amsterdam Electric Guitar Heaven plaatsvinden op 20 en 21 juni. De Sena Young Talent Guitar Awards is dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen en alle stijlen zijn welkom. In 2012 vond de eerste editie van de Sena Young Talent Guitar Awards plaats om jong talent op de elektrische gitaar zowel artistiek als educatief te ondersteunen en deze gitaristen een podium te geven.

Dagwinnaars spelen op Coverland festival
De winnaars van deze voorronde van de Sena Young Talent Guitar Awards mogen ‘s avonds na de bekendmaking direct samen met de Sena sessieband o.l.v. Leif de Leeuw (winnaar SYTGA 2013) optreden in de Guitar Heaven tent op het aangrenzende Coverland festival. Het programma van GUITAR MATRIX wordt afgesloten met een optreden van Meindert Bussinks speciaal samengestelde gitaristenformatie Hooked on Guitars met Achterhoekse topgitaristen als Ferdi Jolij, Vedran Mircetic, Rocco Ostermann, Dries Bijlsma, Joop Wallerbosch, Ronald Bekking, Roger Heerink en André Winkelhorst.

Kaarten
Kaarten voor deze hele dag kosten €7,50 en €6,- in de voorverkoop. Het avondprogramma vindt plaats op Coverland en een combi-ticket voor de hele dag Guitar Matrix én Coverland is €22,50. Deelnemers van het Plug ‘n’ Play orkest betalen €15 deelnamegeld en ontvangen twee vrijkaarten. Gitaristen die geselecteerd worden voor de Sena Young Talent Guitar Awards kunnen gratis deelnemer en ontvangen ook twee vrijkaarten om hun supporters mee te nemen.
​Meer info op www.guitarmatrix.nl en
kaartverkoop is gestart via www.drucultuurfabriek.nl

DRU Cultuurfabriek
Hutteweg 24
7071 BV Ulft
T: 0315-714358
W: www.drucultuurfabriek.nl
E: info@drucultuurfabriek.nl