Op vrijdag 27 oktober staat de DRU Cultuurfabriek helemaal in het teken van metal met de bands Kingfisher Sky, End of the Dream en Shadowrise. De unieke overeenkomst tussen deze drie metalbands is dat er geen heer als frontzanger optreedt, maar bij alledrie de bands is dat een vrouwelijke frontzangeres. Deze metal-avond in de Popzaal is een must voor de liefhebber van metal.

Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic-metalband Within Temptation verlaat en met zangeres Judith Rijnveld een muzikale samenwerking aangaat. De composities zijn niet aan één genre verbonden en zijn niet eenvoudig te beschrijven. Progressieve mythrock komt het dichtsy in de buurt. Met een perfecte mix van al hun muzikale invloeden, neemt Kingfisher Sky het publiek mee op een melodieuze reis met legio verrassingen onderweg.

End of the Dream bracht in mei hun nieuwe plaat uit getiteld: ‘Until You Break’. Deze plaat is volledig geproduceerd door Joost van den Broek. End of the Dream tourde al met bands als Van Canto, Delain, Leaves Eyes, Liv Kristine en stond twee jaar op rij op het grote FemME Festival in Eindhoven tussen alle grote namen.

Shadowrise won in 2016 de FemME Battles en startte vanaf daar op een nieuw level in hun carrière. Momenteel is de band in de studio voor de opnames van hun debuutplaat die eind dit jaar uitkomt via Painted Bass Records. Een veelbelovende act en met frontvrouw Laura Guldemond ligt succes op de loer.

Informatie
Het concert vindt plaats op vrijdag 27 oktober om 20:30 uur (zaal open 20:00 uur) in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor € 12,00 in de voorverkoop verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via telefoonnummer 0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl/