Lange dreads, het lichaam vol tatoeages, een piercing hier en daar. Dilana Smith herken je uit duizenden als je haar ziet. En dan heb je haar nog niet eens gehoord. Want naast het feit dat ze er opvallend uitziet zingt ze ook opvallend beter dan de gemiddelde persoon. En die laatste opmerking is nogal een understatement. Nog voor de band inviel tijdens de blind auditions The Voice tijdens dit seizoen waren alle stoelen van de juryleden al gedraaid!

Ze woont een tijd in de V.S. en in Zuid Afrika, waar ze ook een nummer 1 hit heeft. Begin 2000 heeft ze ook bescheiden hitsucces in Nederland, neemt ze deel aan de roemruchte Marlboro Flashback tours waarin ze met band het repertoire van Skunk Anansie brengt en heeft ze een zelfs een fanclub met 7000 leden. Wel verdwijnt ze van de Nederlandse podia want Amerika lonkt. Ze neemt daar onder meer een duet op met Gilby Clarke die je kunt kennen van Guns ’n Roses en wordt tweede bij de nationale talentenjacht RockStar:
Supernova. Aan ervaring en kilometers dus geen gebrek. Nu duikt ze dus op in The Voice Of Holland waar ze met haar eigenzinnige verschijning maar vooral haar uitzonderlijke strot hoge ogen gaat gooien.

De voorstelling vindt plaats op zondag 12 februari om 14:00 uur in het poppodium van de DRU Cultuurfabriek. De entree is 12,00 in de voorverkoop. Kaarten koop je aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek of online via www.drucultuurfabriek.nl

Stan Bouman Dilana 1