Van 9 tot en met 14 oktober organiseert Zwem- en waterpolovereniging “De  Gendten” voor de 42ste keer de Zwem4daagse in Terborg . De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee kinderen gestimuleerd worden om te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van het zwemdiploma veilig zijn in en om het water.

Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom organiseert Zwem- en waterpoloverenging “De Gendten” van 9 tot en met 14 oktober de Zwem4daagse. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond. Tijdens de zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen een afstand van 250m of 500m  per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Iedereen die in het bezit is van Zwemdiploma A mag mee doen aan de zwem4daagse.

Dit jaar wordt de zwem4daagse in een nieuw jasje gehesen. De feestelijke opening  en eerste zwemdag is dit jaar al  op zondag. Na de opening zal de waterpolojeugd eerst een clinic/ demonstratie verzorgen waarna om 15:00 de eerste kinderen het zwemwater in gaan om met hun zwem4daagse te beginnen.

Op verschillende dagen is er de mogelijkheid om in te schijven:

Maandag 3 t/m zaterdag 8 oktober       Kassa sportcentrum Laco Oude IJsselstreek
Maandag 3 oktober                                   18.30-19.30 uur   DRU-Cultuurfabriek, Foyer in Ulft
Woensdag 5 oktober                                18.30-19.15 uur    Café te Pas, Gendringen

De kosten bedragen € 7,50 per persoon (alle leeftijden).  1 ouder en 1 kind € 10,- (1 medaille voor het kind) Na-inschrijven kan op zondag 9 oktober ( €1,- extra). (alleen contante betaling mogelijk) Voor meer informatie over de voorinschrijvingen en de zwemtijden tijdens de  zwemvierdaagse kijk op www.degendten.nl, (button: algemeen -zwemvierdaagse) of op de Facebook pagina van de vereniging.

 

20160108_210958