Na het succesvolle optreden van Sacred Reich in augustus, gaat het metal-concept Metal on Metal eind november verder in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Metal on Metal biedt op zaterdag 25 november een gevarieerd metal-programma verdeeld over twee zalen met headliners als Destruction, Hell en Pro-Pain. Naast optredens van de diverse metalbands is er een mini metal-markt en een whiskey-proeverij in de foyer van de DRU Cultuurfabriek.

Samenwerking tussen LoudNoise en DRU Cultuurfabriek
Metal on Metal is een initiatief van de DRU Cultuurfabriek en het internationale boekingskantoor LoudNoise, organisator van in de metal-wereld bekende festivals als Dynamo Metalfest in Eindhoven en Into the Grave in Leeuwarden. Het doel van het concept is om metalmuziek terug te halen naar de Achterhoek. Niet met een eenmalig festival, maar met het label Metal on Metal waarbij met regelmaat metalbands worden gepresenteerd.

Destruction als één van de headliners
Eén van de headliners op zaterdag 25 november is de Duitse trashmetal-band Destruction. De band werd in 1982 opgericht in het Duitse Lörrach in Baden-Württemberg en is na 35 jaar nog steeds alive en kicking. Destruction behoort, samen met Kreator en Sodom, tot de grote drie van de Duitse thrashbands. Vooral in de jaren 80 was de band erg succesvol binnen de metal scene. Rond de eeuwwisseling maakte de band een succesvolle comeback. Naast Destruction kunnen metal-liefhebbers genieten van Hell, Pro-Pain, Disabuse, Art of Pantera, The Unforgiven, Death Machine, Trashcan en The Covering. Met dit knallende programma laten de DRU Cultuurfabriek en Loud Noise direct zien waar Metal on Metal voor staat!

Informatie
Metal on Metal vindt plaats op zaterdag 25 november vanaf 15:00 uur in de DRU Cultuurfabriek. Kaarten zijn voor € 30,00 in de voorverkoop (€ 35,00 aan de deur) verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of via telefoonnummer 0315 – 714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl.