Op 26 november vindt de derde editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek plaats.

Het initiatief van DRU Cultuurfabriek en Behind the Corner biedt de hele dag verschillende programma-onderdelen door de Achterhoek en besluit met een vol avondprogramma in de DRU Cultuurfabriek in Ulft met o.a. een reünie-optreden van Threshold,  publiekswinnaar Achterhoekse Band Competitie Lilith Effie en Midas.

In 1973 speelt de Achterhoekse band Threshold zes weken lang op Texel als huisband van popboerderij Sarasani  De muzikanten zijn jong en ambitieus. Een decennium later toeren Bert Heerink en Dick Kemper met Vandenberg de wereld over, zet Paul Kemper met Normaal Nederland op z’n kop en vormen Jan Mourik en Jan van Os in Oost-Nederland de legendarische Oxx-band. Samen verkopen ze miljoenen platen

In 2013 gaf de band al eerder een mini optreden in de DRU Cultuurfabriek naar aanleiding van de  de documentaire “Threshold op de drempel van succes” van Peter Groeskamp en Wim Maatman. Na afloop werd al gespeculeerd over een mogelijk vervolg en dat gaat nu plaatsvinden. Opnieuw genieten voor wie er destijds bij was en herkansing voor diegene die het gemist heeft.

2e naam voor deze avond is Lilith Effie. Niet vaak won een band de publieksprijs Achterhoekse Band Competitie zo overtuigend als deze band.

3e naam op deze avond is Midas.

Zanger, songwriter, begenadigd gitarist. Na de zilveren plak bij de Grote Prijs van Nederland wisten kenners het zeker: The Fudge gaat het fort bestormen. Het liep anders. De band hield ermee op en zanger Midas verhuisde naar Barcelona. De energieke stuiterrock verwisselde hij voor popfolkliedjes die de sfeer van Neil Young en Supertramp ademen. Het nieuwe jasje staat hem uitstekend. Dat vond ook Ilse deLange, die Midas meenam op de zegetour van The Common Linnets.

Iedereen kan straks genieten als zijn liedjes verschijnen op zijn debuutalbum, wat in het voorjaar van 2017 uitkomt! Nog voor zijn album verschijnt komt hij er speciaal voor de dag van de Achterhoekse Popmuziek mee naar Ulft !

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 26 november om 20:00 uur in de DRU Cultuurfabriek. De entree is 12,00 in de voorverkoop. Kaarten koop je aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek of online via www.drucultuurfabriek.nl

___4