Achterhoekse Popmuziek gevierd door de hele Achterhoek bij DRU Cultuurfabriek in Ulft

Op zaterdag 18 november vindt de vierde Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP) plaats bij DRU Cultuurfabriek in Ulft. Tijdens deze dag wordt de succesvolle Achterhoekse popcultuur gevierd en wordt in de hele Achterhoek uitgebreid aandacht geschonken aan Achterhoekse popmuziek. Op tientallen locaties als cafés, podia, winkels en galeries verspreid over de hele regio, treden meer dan honderd Achterhoekse artiesten op. Muziekliefhebbers kunnen kennismaken met nieuwe en bestaande Achterhoekse artiesten en de artiesten krijgen de kans om nog meer zichtbaarheid in de regio te genereren. Contacten tussen muzikanten en de muziekindustrie worden verstevigd door deelname van studio’s, geluidsbedrijven, boekingsbureaus en scholen.

Achterhoekse Muzikantendag

Vanaf 2017 wordt de DAP financieel ondersteund door Cultuur- en erfgoedpact Achterhoek. Mede door deze ondersteuning is het mogelijk een educatieve impuls te geven aan de DAP en verdieping en verbreding aan te brengen met als doel om jonge talentvolle musici in verbinding te stellen met de (landelijke) muzieksector en de regionale muziekidentiteit in het bijzonder. Met deze ondersteuning wordt dit jaar voor het eerst de Achterhoekse Muzikantendag (DAM) georganiseerd en toegevoegd aan de DAP.
De Achterhoekse  Muzikantendag vindt plaats op zaterdag 18 november van 12:00 tot 17:00 uur in en rondom de DRU Cultuurfabriek en is gratis toegankelijk. Deze informatieve dag voor dj’s, rappers, bands, songwriters en muziekliefhebbers heeft als doel om verbindingen te leggen en de sector verder te professionaliseren. Deelnemers zijn onder andere 2-Dutch, Ableton, BAM!, Buma/Stemra, Behind the Corner, Conservatorium van Amsterdam, Cultuurmij Oost, Hubtower, Huntenpop, Jasper Muziek, Maak het in Gelderland, Ntb, Popgilde, Productiehuis De Nieuwe Oost, Sena, Stichting Pak An en VCTN.  Naast panels en clinics, zijn er gratis optredens van onder meer Joel Zwiers en Bridde Boys, dj’s Danjah, Virera en Phalcon, songwriters Suzan & Freek en de bands Jolian, Koalaz en Snow Coats.

Aftrap Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Op vrijdag 17 november vindt de officiële opening van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek plaats in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek, waarna het evenement op zaterdag 18 november plaatsvindt in de tientallen deelnemende locaties verspreid over de hele Achterhoek. Onder begeleiding van een mega formatie van 88 8erhoekse muzikanten wordt het evenement om 20.30 uur feestelijk afgetrapt. Kaarten voor de aftrap zijn voor
€ 10,00 in de voorverkoop (aan de deur € 12,50) verkrijgbaar bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek of via de website www.drucultuurfabriek.nl.

Voor meer informatie:

DRU Cultuurfabriek
Hutteweg 24
7071 BV Ulft

T: +31 (0)315-714358
W: www.drucultuurfabriek.nl
E: info@drucultuurfabriek.nl